http://www.smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/solat hajat.pnghttp://www.smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/merdeka1.pnghttp://www.smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/merdeka.pnghttp://www.smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/ldk.pnghttp://www.smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/hsn.pnghttp://www.smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2015_i.pnghttp://www.smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2015_h.pnghttp://www.smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2015_g.jpghttp://www.smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2015_f.pnghttp://www.smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2015_e.jpghttp://www.smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2015_d.pnghttp://www.smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2015_c.pnghttp://www.smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2015_b.pnghttp://www.smkdabb.edu.my/images/hot_gallery/2015_a.png
Pengumuman

Jerebu

Murid-murid dicutikan esok, 19/10/2015 kerana jerebu dengan bacaan ipu tidak sihat. Di harap murid-murid dapat manfaat masa cuti dengan membuat ulang kaji terutama yang akan menduduki peperiksaan akhir tahun dan SPM
Pautan

Pengunjung Semasa
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

We have: 3 guests online
Laman Utama

SMK Dato' Abu Bakar Baginda

SMK Dato Abu Bakar Baginda telah menganjurkan Perkampungan Ilmu di Kolej Pendeta Za'ba, UKM dengan kerjasama Biro Pendidikan PIBG dan Persatuan Mahasiswa Selangor (PERMAS) pada 3hb hingga 5hb Jun 2015.  Pelajar-pelajar yang terlibat terdiri daripada 40 orang pelajar tingkatan 5 dan 20 orang pelajar tingkatan 3. Pelajar-pelajar adalah daripada kumpulan 'Champion'yang dipilih berdasarkan keputusan peperiksaan akhir tahun 2014.

Di harap melalui program ini dapat mempersiapkan pelajar-pelajar dari segi mental, emosi, memberi motivasi dan mengetahui teknik serta pendekatan efektif dalam pembelajaran.

Pelbagai aktiviti telah dijalankan sepanjang tiga hari berada di kolej tersebut antaranya teknik menjawab pelbagai subjek, sesi takruf, solat berjemaah, senamrobik, aktiviti padang dan sebagainya.

Last Updated (Friday, 05 June 2015 03:38)

Read more...